Det är med stor glädje jag återigen har den äran att hälsa välkomna till ett stort friidrottsevenemang på anrika Ryavallen i Borås. Vi är både stolta och glada över de fina förutsättningar för friidrott som Ryavallen tillsammans med inomhusarenan, Ryahallen, erbjuder. Sist det begav sig med ett Friidrotts-SM i Borås, 2013, gjordes omfattande renoveringar av Ryavallen och sedan dess har vi arrangerat både lag-SM i samband med SM-veckan 2014 samt 2017 och dessutom European Athletics U20 Championships 2019.

Friidrotten både i Borås och på nationell nivå är på stark frammarsch och jag hoppas att storstilade svenska friidrottsprestationer under sommarens OS ytterligare stärker intresset för idrotten i sig och mästerskapen i Borås.

Trots speciella omständigheter under en fortfarande pågående pandemi så är jag också extra glad att få hälsa er välkomna till Borås mitt under stadens pågående 400-års jubileum. Passa på att ta del av stadens utbud under din vistelse och  njut av en stunds avkoppling i vår vackra stadskärna. Kanske med en bit god mat på någon av våra många resturanger eller genom att uppleva konsten som i form av skulpturer och muralmålningar ständigt är närvarande i det offentliga rummet.

Jag hoppas att vi tillsammans får se extraordinära prestationer på Ryavallen och att vi tillsammans skapar minnen värda att se tillbaka på när staden firar 500 år.

/Ulf Olsson, Kommunstyrelsens ordförande, Borås Stad