Wow, Bauhausgalan – vilken tävling!
 
Under söndagseftermiddagen-/kvällen fick svenska friidrottseliten chansen att visa hemmapubliken, på ett någorlunda fyllt Stockholms Stadion, hur väl de står sig mot högklassigt internationellt motstånd. På Diamond League galan visade stora delar av den svenska eliten verkligen framfötterna och att de kommer bli att räkna med på OS som går av stapeln om lite mindre än tre veckor.
 
Längdhopparna Khaddi Sagnia, Ullevi FK, och Thobias Montler, Malmö AI, tampades med världstjärnorna återigen och blev fyra respektive trea i tävlingen. Den sistnämnde satte ett nytt prydligt utomhuspers och visade med sina 8.23m att han – som alltid – kommer utmana om de främsta placeringarna under det kommande mästerskapet. Men det kanske ändå var ännu roligare att se Sagnia tillbaka i längdhoppsgropen efter skadeproblem och direkt visa hög internationell klass i form av sina 6.72.
 
De största stjärnorna och söndagens svenska vinnare var dock duon Daniel Ståhl, Spårvägens FK, och Armand Duplantis, Upsala IF. De båda är två av SOK:s största “guldmedaljhopp” inför OS i Tokyo och de visade återigen varför. Duplantis luftade 6.02 lekande lätt och hade ett bra försök på världsrekord medan Ståhl hivade iväg diskusen nästintill 69 meter och de vann båda på ett otroligt övertygande sätt, trots att nästintill hela världseliten var med i bägge grenarna.
 
Bakom dessa visade många andra svenska friidrottsstjärnor att deras form är uppgående och att OS i Tokyo kommer bli ett väldigt roligt mästerskap att följa ur ett svenskt perspektiv. Vi önskar alla aktiva ett stort lycka till och därefter en god återhämtning samt formtopp inför Friidrotts-SM i Borås!
 
Bild på Daniel Ståhl från DECA Text&Bild