Vad säger du om OS?

– Jag är extremt stolt över OS-guldet. Det har varit en hög mental press de senaste åren så det var riktigt skönt att det gick vägen. Det var lite nervöst till en början i kvalet men sedan dundrade jag på med kasten. Det var en häftig final. Så kul att Simon (Pettersson) även tog silvret och att vi fick fira tillsammans. Helt underbart.

Hur har tiden efter OS-guldet varit?
– De första tio dagarna var det mycket media och morgonsoffor. Det tog nästa två veckor att smälta det hela och inse att jag är olympisk mästare. Det är rätt ballt att ha guldmedaljen här hemma i lägenheten i Växjö.

Hur går det att ladda om inför kommande tävlingar?
– Det är klart att man blir lite mentalt down efter OS men jag känner mig fysiskt bra och i fin form. Jag har fem tävlingar kvar på säsongen där jag ska ha skoj och inte ha för höga krav.

Vad tror du om duellen mot Simon Pettersson?
– Det blir en tuff kamp. Det finns många bra kastare med och jag underskattar inte någon. Det gäller att fokusera och göra jobbet.

Vad betyder SM för dig?
– Jag älskar SM. Det är det största vi har i Sverige. Jag gör allt för min klubb Spårvägen, det är som min släkt. Det är så härliga lagkamrater och det blir nästan som ett Lag-SM där det gäller att samla så mycket SM-poäng som möjligt.

Vad har du för minnen från tidigare tävlingar på Ryavallen?
– Vid SM 2013 blev jag tvåa i diskus och trea i kula. Sedan tävlade jag även här på Lag-SM 2017. Borås är bra.

Foto: Deca Text & Bild