Inför Friidrotts-SM har den lokala produktions- och webbyrån Masaya gått in som officiell SM-sponsor. De har sedan länge ett aktivt engagemang och i olika större idrottsevenemang i Borås. För Friidrotts-SM har de bland annat skapat våra härliga filmer (som du kan se på vår startsida eller på Youtube).

– För Masaya känns det självklart att stötta olika idrottsinitiativ. Idrotten bidrar till så mycket positivt, för barn och ungdomar såklart, men också för gemenskapen i samhället och för folkhälsan i stort. Dessutom är det väldigt kul att filma/fotografera idrott och vårt fokus är på att fånga känslan och den personliga upplevelsen. Att kunna vara med och bidra till att Friidrotts-SM i Borås ska bli så bra som möjligt känns väldigt kul, vi vill hjälpa till att skapa ett evenemang som vi boråsare kan vara stolta över! säger John Honk på Masaya.

Masaya har även skapat ett helt nyskrivet ljudspår till Friidrotts-SM som kommer användas i filmer samt som inramning till eventpresentationen på arenan. Upphovsmannen är John Honk på Masaya och vi hoppas att du gillar musiken lika mycket som vi.

– Jag ville förmedla en känslan av förväntan på prestationer på högsta nivå, att all hård träning lett fram till mästerskapet där allt ska falla på plats. Med hjälp av stråkar och pukor blir det en lite storslagen, orkestral känsla och jag har låtit pianot agera soloinstrument med en hoppfull melodiös slinga. Inspiration har tagits från filmmusikklassiker från 80-talet, så jag hoppas att den också har lite retro vibes, avslutar John med ett leende.

Du kan höra ljudspåret i våra filmer, på Soundcloud eller ladda ner den som ringsignal till din telefon (nedan).

Du kan självklart också lyssna på ljudspåret direkt i din webbläsare: