Svensk friidrott är glödhet och den 27-29 augusti intar landets bästa friidrottare Ryavallen för att göra upp om SM-medaljerna. Evenemanget sammanfaller med Borås 400-årsjubileum vilket skapar ett perfekt firande med en härlig friidrottsfest och goda chanser till nya storslagna rekord.

Det blir tredje gången IK Ymer och Borås står som värdar för friidrotts-SM. 1989 var första gången ett senior SM hölls i Borås och det var året då Patrik Sjöberg tog sitt 9:e och sista SM guld med 2.23 m i höjdhopp. 2013 var det dags igen på en nyrenoverad arena, med en kulfinal som ägde rum på Stora Torget, fem aktiva från Ymer som var med och tävlade och där Irene Ekelund blott 16 år gammal vann både 100 m och 200 m.

IK Ymer Friidrott har arrangerat flera nationella och internationella evenemang, bland annat U20EM 2019 med 1600 deltagare från 48 nationer och Nordiska Mästerskapen för veteraner 2018.

Friidrottsfest som kommer vara något alldeles extra

Vi är stolta över att återigen få vara med och arrangera Friidrotts SM och ser fram emot en härlig friidrottshelg till sommaren där chanserna är goda till nya storslagna rekord. I rådande situation är vi givetvis redo att anpassa evenemanget och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tillsammans med er vill vi bjuda på en fantastisk friidrottsfest som kommer att vara något alldeles extra för aktiva, sponsorer och besökare. Friidrotts-SM 2021 handlar inte bara om det sportsliga utan ger även en fin möjlighet att möta sensommaren i Borås och vara med och fira stadens 400-årsjubileum.

Varmt välkomna till Borås i augusti!