Här finner ni som tävlande aktiva och föreningar information för att anmäla er och delta i Friidrotts-SM 2021 på Ryavallen i Borås. 

Sista anmälningsdag var den 18/8.

Nyheter

2021-08-21 kl 18:20 – Nya starttider söndag 29/8 för Para SM Höjd kl 10.15 samt Damer höjd final kl 11.15.

Tränare/ledare:

För att få ledarackreditering ska antal ledare/förening föranmälas. Anmälan görs till anna.sm2021@ikymer.se

Förtydligande kring ledare inne på tävlingsområdet

Enligt Svensk Friidrotts gällande riktlinjer för tävlingar är personer som inte aktivt deltar i tävlingens genomförande för stunden att betrakta som publik, detta gäller både aktiva och deras ledare.  Under rådande regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har vi ett begränsat antal deltagare (publik) vi kan ha på området. Information om att en ledare per aktiv och start kan följa med in på tävlingsområdet har angivits i PM. Vi kommer öppna upp en läktarsektion på kortsidan mot Sjuhäradshallen (se arenakarta) för aktiva och ledare. Platserna är begränsade och för att alla solidariskt skall ges möjlighet att få använda denna läktare ber vi er att bara uppta en plats en stund i anslutning till eget tävlande/er aktivs tävlande. Vi hoppas att alla föreningar har förståelse för att vi även under årets SM kommer behöva ha vissa restriktioner för att möta kraven på ett smittsäkert evenemang.

Efteranmälan/strykningar

Följande grenar är stängda för efteranmälan i dagsläget: Män Höjd. Vi ber att eventuella återbud/strykningar meddelas så snart som möjligt så att person på väntelistan kan beredas plats.

Föreningstält:

Vi vill härmed informera alla föreningar som har anmält att ni vill ha föreningstält uppsatta under SM-tävlingarna att vi har flyttat placering av tältområdet. För att möjliggöra för aktiva och ledare som vill uppehåll sig i föreningstältet vid andra tillfällen än i direkt anslutning till avslutad tävling kommer ni istället att erbjudas plats för föreningstält på den närliggande konstgräsplanen Borås Arena 2, se arenaskiss. Föreningar som har anmält tält har fått information skickad till den person som gjorde anmälan.

Mat:

Lunch, varm mat med salladsbuffé, kan förbokas på restaurang The Company till en kostnad av 100 kr. Beställ lunch senast torsdag 26/8 kl 12.00 via kim@thecompany.se Restaurangen kommer vara öppen 11.30-14.00. Lunchen kan ätas på plats eller hämtas i matlåda.

Registrering av tävlingsskor

Vid varje tävling som innehåller grenar för seniorer ska arrangören kontrollera att de aktivas skor är regelrätta. Formulär för registrering av tävlingsskor kan fyllas i digitalt fram till torsdag 26/7 kl 16.00. Därefter måste pappersblankett fyllas i och lämnas i Call room. Pappersblanketter finns även i Aktivas Service.

Till formulär (ett formulär för varje skomodell som ska användas)

PCR-testning inför SM

Vi ber alla föreningar att tänka på och följa de restriktioner och rekommendationer som gäller från myndigheterna. Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer för tävling hittar ni på https://www.friidrott.se/Coronavirusetcovid-19  

OBS! Skärpt rekommendation om testning för COVID-19 efter utlandsvistelse gäller från den 12 juli till den 31 augusti, se Folkhälsomyndighetens webbsida för skärpta rekommendationer

Har du varit ute och rest gäller testning med PCR-test vid hemkomst till Sverige, även om du inte har symtom. Detta rekommenderas oavsett vilket land som har besökts, med undantag för Norden. Tidigare rekommendationer för resande från tredje land ligger kvar oförändrade. PCR-testning efter hemkomst från länder utanför Norden gäller även fullvaccinerade personer. Även om man är vaccinerad 2 gånger kan man bli smittad och föra smittan vidare.

Om du får symtom under helgen
Har du symtom på Covid-19 ska du stanna på hotellet och isolera dig på ditt rum. Kom inte till tävlingsområdet. Insjuknar du under pågående aktivitet ska du lämna tävlingsområdet. Se Covid-19-protokollet för mer information.

callingschema

TÄVLINGS-PM

tidsprogram pdf

Obs! Tidsprogrammet har uppdaterats

INBJUDAN

STARTLISTA

Boende/logi

ARENAKARTA

Välkommen till Friidrotts-SM i Borås 27-29 augusti!

Köpknapp